Stem op 058 Samen Sterk!

Stichting 058 Samen Sterk maakt kans op een Appeltje van Oranje. Het is een van de 50 initiatieven dat is genomineerd door het Oranje Fonds, vanwege de bijdrage dat het levert aan bestrijding van eenzaamheid. Van 22 tot en met 31 mei kan je op ons stemmen via https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/058-samen-sterk

Stichting 058 Samen Sterk weet met bewegen mensen te bereiken en hen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. De basis is een wekelijks programma waar op vrijwel alle werkdagen wordt bewogen, geleerd en ontmoet. Zo zetten deelnemers stappen naar persoonlijke doelen. Initiatiefnemer Jerrel Ramdat: “Mensen komen, met hulp van de groep, weer in hun kracht te staan en doen actief mee in de samenleving. Bovenal hebben ze plezier met elkaar.”

 Projecten als 058 Samen Sterk leveren een bijdrage aan het versterken van sociale netwerken van mensen die zich eenzaam voelen in Leeuwarden. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen. De prijzen worden in oktober uitgereikt door Koning in Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro.